Cera Bellina Voks

58,00 kr.840,00 kr.

INCI: Polyglycerol-3 Beeswax

Oprindelse: USA/Holland

Udseende: Små hvidlige perler

Duft: Let og karakteristisk duft af voks

Indsatsmængde: 1 – 2,5% i emulsioner og op til 20% i læbepomader og salver

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , ,

Beskrivelse

Cera Belina er 100% naturlig voks udvundet af bivoks, hvor bivoksens frie fedtsyrer omdannes til polyglycerolestere. Her skal man ikke lade sig snyde af denne voks, og tro den ligner bivoks, da den slet ikke opfører sig på samme måde som bivoks gør.

Denne eliminering af de frie fedtsyrer resulterer i en forbedret olieretension og voksens giver  en geléagtig konsistens til det færdige produkt. Cera bellina har den unikke evne at den kan  danne stabile ikke-granulære geler med de fleste olier. Dens krystallisationshæmmende egenskaber forbedrer både det færdige produkts struktur, homogenitet og stabilitet i mange forskellige kosmetiske produkter.

Cera bellina giver en særdeles glat og silkeagtig følelse og kan anvendes i mange forskellige produkter, hvor man netop ønsker et færdigt produkt, med en gele-agtig konsistens.

Cera bellina voks’ formidable egenskab er nemlig, at når den tilsættes olie, fast olie eller butter, vil den give dem en gelé-agtig konsistens, som til dels giver produktet et transparant udseende og som giver en meget blød, lækker og cremet konsistens.

Udover at Cera bellina voks giver den her specielle og lækre konsistens til det færdige produkt, så er det også en voks, der hjælper til,  at de forskellige ingredienser fordeles optimalt. Dette gælder både ved fremstillingen af produktet samt ved påføring af det endelige produkt.

Cera bellina voks kan desuden hjælpe til, at nogle af de butters, som kan virke lidt grynede, måske endda også i det færdige produkt, at det færdige produkt her kommer til at fremstå og føles helt glat.
Det er også en voks, der kan forhindre færdige produkter, eksempelvis salver, i en “svede”. Når et produkt “sveder” betyder det, at overskydende olie, eller anden væske i produktet trænger op på overfladen af det færdige produkt.

Cera bellina kan i princippet anvendes alle steder, hvor man ville have anvendt bivoks – om end det giver et noget andet resultat, da viskositeten i produktet bliver mere tykt , blødt og i nogle tilfælde hårdere ved brug af bivoks (afhængig af mængden), hvorimod det færdige produkt vil blive noget blødere og mere gelé- og salveagtigt ved brug af cera bellina. Og så samtidig eliminere risikoen for udskilning af væske, som ofte er tilfældet med produkter med Bivoks, der er en lidt tung emulgator.

Cera bellina skal altså anvendes der, hvor man gerne vil opnå en gelé-effekt i sit færdige produkt. Den anbefalede indsatsmængde er 1 – 2,5% i emulsioner og op til 20% i læbepomader og salver, som er oliebaseret.

Forslag til produkter: 

  • Cremet læbebalsam med mandelolie – og voks (find opskrift her)
  • Læbemaske
  • Lipgloss
  • Salve (eksempelvis denne urtesalve)
  • Pote-salve (find opskrift her)
  • Solprodukter ( her især på grund af dens fordelingsevne, af de forskellige råvarer)

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , , ,