Benzoe resionid olie

32,00 kr.275,00 kr.

 

Benzoe resionid er en 100% naturlig og ren æterisk olie uden tilsætningsstoffer.

 

INCI: Styrax Tonkinsensis / Styrax benzoin

 

Oprindelse: Thailand, Sumatra og Java

 

Udtrækningsmetode: Når benzoe træet skæres i,  omkring en alder på syv år,  kommer denne resionid frem. Den bliver fast/ hærder når den udsættes for sol og ilt. Og bliver der til den mere tykflydende næsten faste harpiks type.

 

Plantedel: saften fra benzoe træet

 

Udseende: Mørkebrun, meget tykflydende da det er en resionid = harpiks

 

Naturligt indhold af følgende af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer: Benzoic acid, Cinnamic acid, Benyl benzoate, Vanillin, Benzoic aldehyde, Coniferyl benzoate .

 

 

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , ,

Beskrivelse

Benzoe resionid

Benzoe resionid har en dyb og behagelig blød duft. I aromaterapien har den en varmende og opløftende effekt. Den bruges i aromaterapien ofte til at løfte og fjerne stres og anspændthed.

Da det som en harpiks er meget tykflydende, anvendes den ofte når den skal bruges i cremer og salver opløst i forholdet 1 : 10 i ren alkohol med en høj %. Det er ikke nok med en vodka og lignende. Så opnår man ikke en konserverende effekt med den.

Den har en meget beroligende virkning på irriteret hud og er derfor velegnet i natcremer og salver til hudproblemer af den slags.

 

Aromaterapi: Beroligende, varmende, opløftende, antiseptisk, beskyttende, beroligende, inflammatorisk.

 

ANVISNINGER VED BRUG AF ÆTERISKE OLIER

Ordet æterisk betyder let fordampelig, og æteriske olier kan udvindes af alt fra blomster og frugtskaller, til rødder og bark.

Æteriske olier et stærkt plantekoncentrat, og der skal således kun bruges få dråber for at opnå den ønskede virkning. Det anbefales derfor altid at fortynde olierne i en blanding, inden de påføres huden.

Det anbefales ikke at anvende æteriske olier ufortyndet direkte på huden.

Undgå kontakt med øjne, slimhinder og hud pga. risiko for irritation/overfølsomhed.

Det samme gælder duftolier.

Æteriske olier har ofte et naturligt indhold af deklarationspligtige parfumestoffer – se allergener under den enkelte olie på hjemmesiden.

 

Vigtigt

  • Opbevares utilgængeligt for børn.
  • Undgå kontakt med øjnene.
  • Må ikke indtages.
  • Opbevares køligt.
  • Brug ikke æteriske olier ufortyndede på huden.
  • Brug ikke æteriske olier, hvis du er gravid, er kronisk syg, har epilepsi, astma eller forhøjet blodtryk uden at konsultere din læge først.

 

Dosering: Følg altid anvisninger i opskriften.

 

OBS: Ved forhøjet blodtryk, epilepsi, astma, hjertesygdom, kroniske sygdomme, graviditet, amning eller den mindste tvivl, bør nærmere råd og vejledning søges hos egen læge, før brug af æteriske olie eller duftolier.

 

FAREMÆRKNING:

Æteriske olier er lovgivningsmæssigt klassificeret som kemikalier, og de skal derfor overholde kemikalielovgivningen. Olierne er ofte faremærket i deres rene form – se nedenstående:

Advarsel

Forårsager hudirritation.
Kan forårsage en allergisk hudreaktion. 
Forårsager alvorlig øjenskade.

Faremærkningen gælder kun olierne i koncentreret form. Husk altid at fortynde æteriske olier inden brug, og at de kun er til udvortes brug.

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, ,