Baobab olie Koldpresset Øko

32,00 DKK245,00 DKK

Inci: Adansonia digitata

Oprindelse: Afrika
Udtrækningsmetode: Koldpresset fra Økologisk produktion.

Udseende: Lys gul i farven.

Duft: Let blomsteragtig med en snert af nødder.

Koldpresset olie fra Ecocertificeret produktion.

Meget rig på A, E og D vitamin, antioxidanter samt essentielle fedtsyrer.

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , , ,

Beskrivelse

Baobabolien stammer fra Baobabtræet, som er et frugttræ, der vokser i Afrika. Baobabtræet kan blive gammelt; faktisk op til 5000 år. Den normale levetid for et Baobabtræ er dog omkring 500 år. Træets blade er formet som en hånd, og på træet hænger store frugter, som har form som en stor melon. Olien kommer fra de frø, som findes inde i Baobabtræets frugter. Frugtens kød menes at indeholde store mængder C-vitamin – faktisk 6 gange så meget som appelsiner. Desuden er olien særligt rig på A, D og E-vitamin samt essentielle fedtsyrer.

Baobabolien er gylden og er en fantastisk olie i sig selv. Den er formidabel som fugtgiver til tør hud og tørt hår, og man siger da også, at Baobabolien kan blive den nye Arganolie. Olien absorberes nemlig hurtigt og efterlader hverken hud eller hår fedtet, mens den giver både fugt og masser af pleje. Olien kan med fordel anvendes i ved tør hovedbund også.

Olien dufter let af både blomster og nødder og indeholder en hel del fedtsyrer. Særligt linolsyren er en vigtig del af fedtsyrerne, da den yder huden fugt og beskyttelse, da den trænger hurtigt ind uden at efterlade huden fedtet samt da den er god til at regulere hudens egen sebumproduktion. Desuden er linolsyren effektiv i bekæmpelsen af meget tør hud, som kan være svær at få bugt med.

Olien er non-comedogen. hvilket betyder, at den ikke tilstopper porerne, men at huden kan ånde gennem den.

Baobabolien er en meget nærende olie og er rigtig god til tør hud. Den er let at arbejde med og fungerer rigtig fint som baseolie. Desuden er den ideel at kombinere med andre olier og kan anvendes til mange forskellige produkter såsom massageolier, kropsprodukter, ansigtsolie – og serum.

Baobabolien er kendt for at forbedre hudens elasticitet, så den ser både yngre og mere sund ud. Desuden virker den regenererende på hudens celler grundet det høje indhold af vitaminer og antioxidanter heriblandt E-vitamin. E-vitamin er en stærk antioxidant, som er kendt for at beskytte huden mod miljømæssige faktorer, mod ultraviolet lys og som en stærk faktor i bekæmpelsen af ældingstegn. Ydermere virker olien kollagenboostende og meget blødgørende.

Baobabolien er en yderst effektiv olie, som har mange fordele i forhold til vores hud. Den anbefales til behandling af blandt andet psoriasis, hvor man kan få meget kløende og sågar skællende hud. Desuden er det høje indhold af fedtsyrer rigtig gode i behandlingen mod eksem, acne og tørt og ødelagt hår.

Olien har ydermere antiinflammatoriske egenskaber og virker stærkt både fugtgivende og fugtbevarende, således huden ikke tørrer ud.
Olien kan med fordel anvendes mod rødme, irritation og mod strækmærker. Den tørrer ikke huden ud.

Baobabolien egner sig blandt andet til følgende produkter:

  • Ansigtsolie
  • Ansigtsserum
  • Ansigtscreme
  • Kropsprodukter
  • Whipped butter
  • All-round balms til tør eller irriteret hud
  • Hårolie til tørt og/eller ustyrligt hår
  • Pleje til tør hovedbund
  • Som del af massageolie
  • Neglebåndsolie
  • Olie/balm til irriteret hud/psoriasis/acne/rødme/strækmærker

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, ,