Acaibærolie ØKO

34,00 DKK1.120,00 DKK

INCI : Euterp Oleracea
Oprindelse: Brasilien
Udseende: Mørk grøn og og lidt tykflydende. Helt flydende over 25 grader.
Duft: Intens duft af bær og mosagtig.

Acai olien er en koldpresset og økologisk olie. Bruges hovedsageligt til: Serums, ansigtprodukter, ansigts olie, og lignende luksus hudpleje.

Meget rig på Omega 6 og 9, og Vitaminerne B1, B2, B3, C og E.

Ryd

Beskrivelse

Acai bær olien har følgende fedtsyre sammensætning: 

 • Palmitic Acid (C16:00) 20 – 28 %
 • Palmitoleic Acid (C16:01) 3 – 5 %
 • Stearic Acid (C18:00) 1.5 – 2.5 %
 • Oleic Acid (C18:01) 52 – 68 %
 • Linoleic Acid (C18:02) 9 – 15 %
 • Linolenic Acid (C18:03) 0.2 – 0.8 %

Acai bær olie er en af de mest kraftfulde antioxydanter til hudplejen.

Det er en meget mager og let optagelig olie. Da det også er en ret dyr olie, vil jeg hovedsagelig anbefale den anvendt til:

 •  Serums
 •  Ansigtprodukter
 •  ansigtsolie
 •  Og lignende luksus hudpleje.

Jeg har snart i en del år nu fået min Økologiske og fairtrade acai bær olie hjem fra Brasilien. Det er et mindre sted i Brasilien hvor jeg tager den direkte hjem fra. Et sted der udelukkende gør det i eksotiske olier og butter og diverse spiseprodukter af råvarerne fra skovene omkring. Med stor respekt for miljøet. Og udelukkende økologiske og fairtrade produkter.

Samtidig da det er et lille lokalt firma, er der stort engagement omkring at give tilbage til det lokalsamfund de ligger i, og hvor al arbejdskraften til plukning og presning mm kommer fra. Det at tage produkter hjem derfra, har gjort at jeg kan sænke prisen på  acai olien markant. Faktisk til halv pris, fordi jeg springer et led over.
Så det gør, at forskellen til f.eks acai olien fra Rudolph Andrea, hvor 15 ml så lige koster 795,- bliver ret ekstrem.

Der er umiddelbart hvad jeg kan finde to steder nu i Danmark hvor man kan købe acaibær olien. Hvis jeg var kunde og overvejede at købe en olie der er så dyr en vare, så ville jeg meget gerne kunne se hvad det var jeg købte. Jeg har fra mange steder prøvet at købe acai bær olie hjem. Også steder der ellers er leverandører af andre rigtig gode råvarer. Og hvor der ikke har været billeder eller beskrivelser af olien på deres webside. Men ikke et eneste sted får jeg en olie der bare tilnærmelsesvis føles eller ligner den her øko fra Brasilien. Faktisk har jeg købt den fra 8 forskellige steder i sin tid, før jeg lykkedes med at finde den her fabrik. Og flere af de her steder er fabrikker eller firmaer der er meget store. Og ellers nok har ret gode og ordentlige produkter. Men deres acaibærolie, den har aldrig lignet den her acai olie. De fleste af dem er faktisk klare, og hverken dufter, eller føles særligt rart på huden. Men hvis folk køber dem som deres første acai bær olie, så ved man jo ikke bedre, og så kan der vel gå lidt kejserens nye klæder i den, fordi mange skriver super anmeldelser på de her firmaers sider under den. Og jeg har de her olier stående, og ville ikke bruge dem selvom de ikke har været helt billige):

Kun det ene af de her to steder den sælges i Danmark beskriver den som mørkegrøn. Medens det andet sted har tilsat både duftolie og E-Vit tochopherol. Jeg tilsætter aldrig noget til olierne. Det mener jeg folk selv skal have lov at bestemme, om hvad det skal blandes med evt.

Hvis du bestiller 10 ml af acaibær olien kommer den i en 10 ml glas roll on. Du kan skrive i kommentarfeltet hvilken farve låg du vil have, hvis det betyder noget. Ligeledes er der også  en mulighed for at vælge mellem en klar eller en brun glasflaske. Men skriv det ved din bestilling hvad du ønsker.

Hvis der ikke bliver skrevet noget kommer den i en klar glas roll on med enten guld,- Sølv,-Sort eller Hvidt låg.

Hvis du bestiller en 20 ml kommer den i en brun glasflaske med hvid pipette. 

Og hvis du bestiller en 30 ml kommer den i to varianter.

 • Den ene er en klar glasflaske på 30 ml, der f.eks. kan bruges som refill flaske til de små roll on eller pipetteflaskerne.
 • Den anden 30 ml flaske er en en grøn eller blå glasflaske med en eksklusiv udseende glaspipette, med enten guld eller sølv kant. 

De øvrige emballager er hård PET plast. Men jeg anbefaler at man ikke bruger den her type olie direkte fra flaske og i hånd, men hælder over på en mindre flaske. Det er bedre for både hud og olie.

lidt facts om acai (taget fra Wikipedia)
Acai-bær (udtales: a-saj-i) vokser på palmen acai i amazonas regnskoven. Bærene vokser vildt og frit og findes kun i toppen af palmetræet. Palmetræerne findes kun i Amazonas regnskoven i Sydamerika. Urbefolkningen i Amazonas har i flere århundreder spist disse bær pga. deres ernæringsmæssige egenskaber. Et acaibær består af 90 % kerne og 10 % frugtkød, det er i frugtkødet, at de ernæringsmæssige egenskaber findes.

Acai bærene går ind under kategorien superfood. Superfood dækker over fødevarer med et exceptionel højt sundhedsfremmende næringsindhold. Acai bærene har verdens højeste indhold af antioxidanter. Et antioxidant er et stof, der beskytter kroppen imod frie radikaler, som har en skadelig effekt på levende væv. Acai bærret indeholder også de essentielle omega-3 og 6 fedtstoffer, som vi normalt får fra fisk, olie og nødder. Bærret indeholder lige så meget kalcium som mælk, flere antioxidanter end blåbær og giver samtidig et koffeinlignende energi boost.

Acai bærret er blevet meget kendt, og nogle har endda hævdet, at Acai bærene skulle mindske risikoen for hjerte-kar sygdomme, kræft, alzheimer og mange andre kroniske sygdomme. Dette er dog ikke blevet dokumenteret endnu. Acai bæret er også blevet nævnt i flere sammenhænge som et middel til slankekur. Blandt andet har Oprah Winfrey bragt et indslag i sit program, hvor hun hævdede, at bærret har en gavnlig virkning, når man vil tabe sig.

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , , , , , , ,

Comments are closed.