Hårbalsam/ kur med Keranutri ™ ©

Beskrivelse:

Der er muligheder for at justere i opskriften, hvis man har præferencer – det vil ses i opskriften, hvor man kan vælge mellem forskellige muligheder.

  • Læs hele opskriften igennem før du går i gang.
  • Sørg for at have alle ingredienserne fundet frem.
  • Afvej helst de forskellige faser på forhånd, så de står klar efterhånden som de skal bruges.

Anvendelse:

Almindelig balsamtype, som bruges efter hårvask. Dog kan man faktisk godt bruge den som en hårkur; lad den bare sidde i håret i 10-15 minutter inden du vasker balsammen ud, så har du en hårkur.

Opskriften er i %. Hvis du vil lave 100 gram af opskriften kan du bare oversætte direkte ved at sige “gram” i stedet for “%”. Hvis du vil lave 50 gram af opskriften, kan du dele med 2.  En opskrift på ca 250 gram er ofte i størrelsesordenen på hvad man køber i butikkerne. Hvis du vil lave 250 gram, så skal du gange ingredienserne i opskriften med 2,5.

Fase A

Ingrediens

Forklaring

Q.S.
Op til 100 % for hele opskriften.

76,9 % (hvis du følger resten af opskriften)

Demineraliseret vand Du skal beregne din opskrift, hvis du ændrer på nogle af ingredienserne. Når du tager alle øvrige dele af opskriften og fx har valgt at fjerne noget, så skal du finde ud af hvor meget der mangler for at nå 100. Så har du din mængde vand. Et eksempel er, hvis du vælger ikke at bruge hvedeprotein på 2 %, så skal du i stedet for lægge 2 % til i vand.
0,6 % Citric Acid, pulver

eller flydende

Citronsyre, som virker regulerende på pH-værdien. Er afgørende for at du får en egnet balsam, som passer godt på håret og som samtidigt har en pH-værdi, som fungerer med din konservering. pH-værdi på 5 vil være godt til håret og samtidigt passe til kaliumsorbaten som konservering..
2 % Glycerin

Fåes som Øko glycerin

Fugtgivende
2 % Hvedeprotein, koncentreret Et virkestof. Er super til håret, men også til hud.

Hvedeproteinen reparerer skadet hår, og medvirker til at give volumen.

Kan godt undværes og så erstattes det med vand eller endda en ekstrakt til hår; det kunne være hibiscus, brændeælde eller ginko.

Alle ingredienserne i Fase A vejes i en beholder, der til sidst kan rumme hele mængden i gram.

Disse skal opvarmes i vandbad til 70 grader.

Fase B

Ingrediens

Forklaring

6 % BTMS-25 Emulgator, blødgører og plejende ingrediens. Kan ikke undværes.
2 % Lanette Emulgator. Blødgører. Kan ikke undværes
4 % Cetrimonium Chloride Anti-statisk middel. Blødgør håret.
0,5 % Jojobaolie Øko Jojoba og kokosolie er to hårelskende olier. Kan dog sagtens erstattes af andre, eller man kan nøjes med at bruge en af dem. Kokosolie kan anbefales til hårpleje.
0,5 % Kokosolie Øko Jojoba og kokosolie er to hårelskende olier. Kan dog sagtens erstattes af andre, eller man kan nøjes med at bruge en af dem. Kokosolie kan anbefales til hårpleje.
Alle ingredienserne vejes i en beholder, og skal nu smelte. Giv det tid nok. Det tager lidt tid og vær opmærksom på, at der ikke er hele stykker i massen. Massen skal være helt flydende og op til ca 80 grader. Når begge faser A + B er i samme temperatur, ca 80 grader, hældes Fase B op i Fase A, og nu skal der blendes. Du skal blende og se at din masse bliver tykkere og tykkere, det går relativt hurtigt. Stil derefter til afkøling ned til 40 grader og forbered sidste fase.

Fase C

Ingrediens

Forklaring

1 % Duft Æterisk olie eller duftolie efter egen smag. Måske har du lyst til at lave en kombination af flere forskellige duft – det bestemmer duft. Hvis du laver duftfri spraybalsam, skal du huske fra start i Fase A at tilsætte 1 % mere vand i stedet for.
1 % Panthenol 75 Fugtgiver og Vitamin B5, rigtigt godt til hår.
2,5 % Keranutri Aktivt stof til hår. Styrker og reparerer hårstrået, og giver volumen. Også velegnet til farvet hår.
0,3 %

ELLER

1 %

Kalium sorbat

Alternativ konservering

Konservering. Vælg en vandopløselig konservering til din spray balsam og følg retningslinjerne.
Afvej alle ingredienserne. Når din balsam er under 40 grader kan du tilsætte Fase C ingredienserne. Du skal blende igen, og du vil se at din balsam hurtigt bliver tyk. Sæt den til afkøling og når den er helt kold kan du hælde den på flasker fx med en pumpe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *