Shower Steamer ©

En shower steamer er noget af det lækreste. Forestil dig at gå i bad og blive omgivet af en lækker, aromaterapeutisk duft, som kan hjælpe dig til at komme ned i gear, få mere energi eller afhjælpe et tungt hoved og en snottet næse.

Det er netop hvad en shower steamer kan. Og de er tilmed meget lette at have med gøre, når blot du overholder tørretiden.

De bruges i bruseren og stilles blot på gulvet. Når vandets stråler rammer shower steameren, vil den begynde at boble og afgive den duft, du har kommet i.
Det er en super lækker oplevelse og en rigtig dejlig måde at vågne på – men i særdeleshed også en skøn måde at lade både krop og hoved komme ned i gear på.

OPSKRIFT SHOWER STEAMER
250 g natron
180 g citronsyre
40 g mangobutter
1 – 2 g sæbefarve
18 g polysorbat-80
4 g æterisk olie (her: 2 g bergamot, 1 g lime, 1 g citron)

FREMGANGSMÅDE
I en skål blandes natron og citronsyre godt.
Over vandbad smeltes mangobutter, som køles af – den skal dog stadig være flydende.
I en lille skål blandes polysorbat-80 og æterisk olie, som først røres sammen og dernæst i den afkølede butter.
Nu tilsættes den våde blanding til den tørre. Bland det godt sammen. Dette gøres bedst ved at bruge hænderne, så alle ingredienserne fordeles og massen er homogen.
Mas nu massen ned i dine valgte forme. Er dine forme meget små, stilles dine shower steamers til tørre i minimum 40 minutter.
Er dine forme derimod større, stilles de til tørre i minimum 2 timer. Herefter kan du tage formen op og vende den på hovedet, hvorefter dine shower steamers kan bankes ned i en fast overflade, således de slipper formen.
Stil nu en shower steamer i bruseren og nyd godt af den aromaterapeutiske effekt, som fordamper, når vandet fra bruseren rammer den.

OBS: Mængden af shower steamers afhænger af størrelsen på de forme, du bruger. Til disse bliver ca. 8 – 10 shower steamers i lave “cupcake-forme”.

Påtænker du at lave større shower steamers, eller blot flere, bør du gange mængden op x antal gange.

©