Kalahari olie / ØKO

50,00 kr.1.280,00 kr.

 

INCI: Citrullus Lanatus (Watermelon) Seed Oil (Organic)

 

Oprindelse: Afrika

 

Udseende: Lys gul

 

Duft: En dejlig, meget mild duft af frø/nødder

 

Hvis man gerne vil have sin olie i en glasflaske, så kan man altid være sikker på, at den lille 30 ml flaske jeg har er i glas. 

 

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , ,

Beskrivelse

 

Kalahari olie er på alles læber, og det er forståeligt. Olien er af skønhedseksperter blevet kaldt ‘den nye skønhedshemmelighed’, idet olien er rig på både vitaminer og antioxidanter.

Denne Kalahariolie er både certificeret økologisk (certified ORGANIC) og certificeret COSMOS og NATRUE.

Kalaharimelonerne findes i den afrikanske ørken og vokser mestendels i Namibia og Botswana. Melonerne har fået tilnavnet ‘wild watermelon’ grundet placeringen, og meget muligt også grundet deres smag; de smager langt fra som de vandmeloner, vi kender; de er bitre og kødet er guld eller svagt grønligt.

Når Kalaharimelonerne høstes, åbnes de, og frøene skilles fra kødet og lægges til tørre under den afrikanske sol. Når frøene er så tørre, at man skulle tro, der ikke var mere at hente, presses de, og herfra kommer den luksuriøse olie, som frøene indeholder.

Ulig andre olier, er Kalahariolen meget rig på både de essentielle fedtsyrer – men også på den vigtige antioxidant, E-vitamin. Olien indeholder op til 70% essentielle fedtsyrer og 2,800 mg/kg E-vitamin – det er hhv. 2 og 5 gange mere end arganolie.

 

Olier med højt indhold af Antioxidanterne A- og E har en enestående modstand mod oxidativ nedbrydning og forbliver derfor effektive i produktformuleringer. Det er absolut en af de væsentligste egenskaber for en olie, til gode hudplejeprodukter, der skal blive ved at virke.

Olien er meget rig på nærende Omega 6 fedtsyre, som stimulerer cellevæksten og dermed medvirker til regenereringen af vores celler, så huden ser fast, fyldigere og smidig ud.
Den unikke kombination og sammensætning af fedtsyrer, gør olien ideel til brug i anti-age produkter, idet den også beskytter cellerne mod udefrakommende faktorer, samtidig med at den er medvirkende til at opretholde en sund og stærk hudbarriere.

 

Kombination af fedtsyrer:
Palmitic acid 8.0 – 13.0 %
Stearic acid 1.5 – 11.0 %
Oleic acid 8.0 – 29.0 %
Linoleic acid 55.0 – 80.0 %

 

Desuden er Kalaharolie rig på vitaminerne A . I kombination med det høje indhold af E-vitamin, anvendes olien til reducering af fine linjer og rynker samtidig med, at den yder huden meget stor fugt, således huden blive fyldigere og mere ensartet.

Kalahariolien har et bredt spektrum af anvendelsesmuligheder. Blandt andet er den rigtig god at anvende som rens både aften og morgen, idet den ikke tilstopper porerne samtidig med, at den fjerner overskydende sebum.

Olien er ligeså kendt for dens store antiinflammatoriske effekt og for, at have en positiv indflydelse på acne og urenheder. Kombinationen af vitaminer har ydermere en beroligende effekt på både sensitiv og uren hud.

Kombinationen af fedtsyrer, vitaminer og antioxidanter virker ikke kun positiv på forebyggelse af alderstegn – den virker ligeså beroligende og reparerende på hudirritationer, husskader og på ar.

 

Kalahariolien trænger lynhurtigt ind i huden uden at fedte. Det gælder også for håret, hvor olien både plejer og giver håret et sundere udseende, idet den ikke fedter. Desuden kan olien anvendes i hårbunden, hvor den giver både hud og hårstrå fugt, og tillige siges det, at olien kan være medvirkende til at forlænge farven i farvet år.

Kalahariolie kan anvendes af alle hudtyper og er særligt velegnet til sensitiv, normal, fedtet og tør hud.

 

Forslag til produkter:

  • Ansigtsolie
  • Ansigtscreme
  • Serum
  • Kropsolie
  • Hårolie + skægolie
  • Body lotion
  • Shampoo
  • Balsam
  • Læbebalsam 

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , , , ,