Bergamot olie / ØKO

34,00 kr.495,00 kr.

 

Bergamot olie/ØKO er en 100% naturlig og ren æterisk olie uden tilsætningsstoffer.

 

INCI: Citrus Bergamia Reggio Oil

Oprindelse: Italien

Udtrækningsmetode: Koldpresning af det friske materiale.

Plantedel: Skallen fra den økologiske ubehandlede frugt.

Udseende: Lys grønlig.

Naturligt indehold af  følgende af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer: Limone, Linelol, Citral, Geraniol, Citronellol.

 

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , ,

Beskrivelse

Bergamot æterisk olie ØKO

Bergamot olie ØKO indeholder mere end 300 forskellige delstoffer. Heriblandt 3 af de stoffer der er på listen med de 26 deklarationspligtige. Herudover indeholder den alkoholer,- sesquiterpener, alkaider m.m. Derudover af væsentlig betydning, indeholder bergamot naturligt furocoumarins = bergaptene med omkring 0,30 til 0,39 %.

Bergapten indholdet er ret højt, og gør det til en af de olier man siger, har en fotosensibliiserende effekt. Det betyder, at den kan give solskader, da den øger hudens følsomhed overfor solen. Så den bør anvendes med omtanke, og ikke i solprodukter.

Der findes en bergamot olie der er FC fri. Det vil sige, at bergapten indholdet er fjernet. Det gør, at den ikke er phototoxic og fint kan bruges i solen.

Den findes ved følgende link: Bergamot bergaptene fri

Aromaterapi: opløftende, antiseptisk, rensende.

 

ANVISNINGER VED BRUG AF ÆTERISKE OLIER

Ordet æterisk betyder let fordampelig, og æteriske olier kan udvindes af alt fra blomster og frugtskaller, til rødder og bark.

Æteriske olier et stærkt plantekoncentrat, og der skal således kun bruges få dråber for at opnå den ønskede virkning. Det anbefales derfor altid at fortynde olierne i en blanding, inden de påføres huden.

Det anbefales ikke at anvende æteriske olier ufortyndet direkte på huden.

Undgå kontakt med øjne, slimhinder og hud pga. risiko for irritation/overfølsomhed.

Det samme gælder duftolier.

Æteriske olier har ofte et naturligt indhold af deklarationspligtige parfumestoffer – se allergener under den enkelte olie på hjemmesiden.

Vigtigt

  • Opbevares utilgængeligt for børn.
  • Undgå kontakt med øjnene.
  • Må ikke indtages.
  • Opbevares køligt.
  • Brug ikke æteriske olier ufortyndede på huden.
  • Brug ikke æteriske olier, hvis du er gravid, er kronisk syg, har epilepsi, astma eller forhøjet blodtryk uden at konsultere din læge først.

 

Dosering: Følg altid anvisninger i opskriften.

 

OBS: Ved forhøjet blodtryk, epilepsi, astma, hjertesygdom, kroniske sygdomme, graviditet, amning eller den mindste tvivl, bør nærmere råd og vejledning søges hos egen læge, før brug af æteriske olie eller duftolier.

FAREMÆRKNING:

Æteriske olier er lovgivningsmæssigt klassificeret som kemikalier, og de skal derfor overholde kemikalielovgivningen. Olierne er ofte faremærket i deres rene form – se nedenstående:

   

Fare

Brandfarlig væske og damp.
Kan forårsage en allergisk hudreaktion.
Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. 
Forårsager alvorlig øjenirritation.
Giftig for vandlevende organismer med langvarige virkninger.

Faremærkningen gælder kun olierne i koncentreret form. Husk altid at fortynde æteriske olier inden brug, og at de kun er til udvortes brug.

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , ,