Parfume balm ©

Det er slet ikke svært at lave sin egen parfumebalm, tværtimod er det en let sag, som næsten med sikkerhed bliver en fast følgesvend i håndtasken eller lommen.

Jeg har lavet 4 forskellige parfumebalms, hvor mængderne i grundopskriften er de samme, men hvor nogle af råvarerne er udskiftet. Massen får samme konsistens.

Det er vigtigt at notere sig, at en parfumebalm skal være fast. Det er en balm, hvor man kører fingeren rundt, og det man får op efterlader blot et duftspor – helt uden at fedte. Det er meningen.

Hvis du gerne vil have en parfumebalm, der er en anelse blødere, vil jeg foreslå, at du nøjes med 25 gr. voks. Her skal du blot være opmærksom på, at den muligvis ikke bevarer sin faste form i ligeså høj grad som grundopskriften på varme sommerdage, eller hvis du opbevarer den et varmt sted.

De fire opskrifter er lavet med forskellig voks og butter i kombination samt med forskellige dufte. Fremgangsmåden er den samme for alle fire.

Det er desuden vigtigt at notere, at farven varierer, idet candelillavoksen har en svag lys brun farve, som selvfølgelig vil vise sig i det færdige produkt. De beige parfumebalms på billedet er altså lavet med candelillavoks.

Opskrifterne kommer her:

1) Murumurubutter & candelilla voks
25 gr mangobutter
25 gr. murumurubutter
30 gr candelilla voks
10 gr. cococaprylate
1 gr E-vitamin tochopherol
10 gr. Rose Extra

2) Kokuumbutter og candelilla voks
25 gr. mangobutter
25 gr. kokuumbutter
30 gr. candelilla voks
10 gr. cococaprylate
1 gr. E-vitamin tochopherol
10 gr. Oud

3) Murumurubutter og solsikkevoks
25 gr. mangobutter
25 gr. murumurubutter
30 gr. solsikkevoks
10 gr. cococaprylate
1 gr. E-vitamin tochopherol
10 gr. Bazar

4) Kokuumbutter og solsikkevoks
25 gr. mangobutter
25 gr. kokuumbutter
30 gr. solsikkevoks
10 gr. cococaprylate
1 gr. E-vitamin tochopherol
10 gr. Ingefærblomst & Ylang

Fremgangsmåde:

Tag en lille gryde/kasserolle, fyld den 1/3 med vand og sæt den over blus på komfuret.
I en skål tilføjes de to butters og voks.
Skålen sættes nu over gryden/kasserollen, så du nu har et vandbad.
Lad det stå og smelte.

Når massen er smeltet og er flydende, tager du skålen af og rører cococaprylate, E-vitamin tochopherol og duft i massen. Rør det godt sammen og vær OBS på, at i og med det er meget fast voks, der anvendes, så kan massen hurtigt størkne. Det må ikke ske, da duften således ikke bliver rørt godt nok ud.

DERFOR er det VIGTIGT, hvis massen begynder størkne, at du hurtigt sætter skålen over gryden/kasserollen – få sekundere er nok, så læmge massen igen er flydende.

Nu hældes massen forsigtigt ned i små krukker. De kan laves i de størrelser, du ønsker.

Vi har lavet 10 små 10 ml krukker, som denne portion rækker til, hvis krukkerne er helt fyldt op. Fylder du dem ikke helt op, vil have til flere krukker.

©