Body – Scrub ©

Body – Scrub:                                                           Portion ca 2 kg.

114 gr. L-voks
85 gr Stearin
56 gr. Bivoks (eller mandelvoks, eller øko soyavoks eller lemonvoks mm-
177 ml Kokosfedt
740 ml Solsikkeolie/rapskimolie/tidselolie ( brug en der ikke er for dyr.
Overstående smeltes, og blandes derefter med sukker / salt mm.
2.250 gr. alm. sukker, salt eller øko. rørsukker.
Det er en ret stor portion – der bliver i hvert fald 10-12 stk. x 200 ml ud af portionen.
Del evt. grundbasen op, og lav forskellige variationer. Både med forskellige skrubmidler og dufte. Udover at have salt eller sukker som basis, kan der evt. tilsættes den grove mandel – og olivenkernemel jeg har.Og ligeledes kan der laves forskellige duftvariationer, evt. tilsat lidt farve til at matche.
Der kan udmærket laves billigere variationer, hvor hele mængden af olie evt. er billig solsikkeolie. Det kan man sagtens, og da det ikke er et produkt der skal blive på huden, men skylles hurtigt af under bruseren synes jeg ikke det gør noget.
Når man bruger den under bruseren, kommer der jo vand sammen med og det bliver så egentlig emulgeret og hvidt på huden.
Vær opmærksom på, at hvis du bruger øko rørsukker, så bliver den både lidt fesen lys brun, men bliver også ret svær at farve med farver der alle vil blive lidt sære i det i mixet med den brune. Hvis man bruger salt (hvad mange nok ville gøre), kan det svie på benene hvis man også skal barberes.
Frugtfarver kan bruges men holder ikke helt godt i længden.
Men min grøn the voks og klorophyl og rødbedefarve fungerer fint. Og selvføglig olier som gulerod og havtorn der også farver meget intenst i sig selv er meget velegnede til holdbare farver.
Vær også opmærksom på, at den her opskrift giver en scrub der er lidt anderledes i konsistensen end dem du plejer at se. Den er jo emulgeret og bliver derfor fastere og efter min mening også lettere at bruge. Står altså ikke og skiller ud på samme måde som de traditionelle scrubs.
©

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *