Ansigtscreme med L-voks

Ansigts – creme                                                                    O/ W emulsion

Portion giver til ca 400 ml

Beskrivelse:

En god og letoptagelig ansigtscreme, der er meget velegnet til den lidt koldere tid, eller til hud med lidt mere behov for næring fra fedtstoffer end fugtbehov.

Den er her lavet med to rigtig hudvenlige økologiske olier, men man kan selv udskifte og ændre her efter eget ønske.

Ligeledes er det ekstrakt der er med, økologisk, men også her kan man efterfølgende når cremen laves tilsætte det ekstrakt man selv ønsker.

Fedtfase:

30 gr L-voks

12 gr vegetabilsk Stearin eller veg. Spermacet

20 gr økologisk Jojobaolie

10 gr biodynamisk Hybenkerneolie

Vandfase:

20 gr vegetabilsk Glycerin ( Eller Øko Glycerin.) 

1,5 gr kaliumsorbat

300 gr demineraliseret vand / Køb i et supermarked. 1 liter max 8 kr. 

Koldtrøringsfase:

25 gr ekstrakt . Valgfrit.

Fremgangsmåde:

Vand- og fedtfasen smeltes i hver sit vandbad. Når alt er smeltet, og vandfasen er omkring 60 grader, tages skålen med fedtfasen op, og hældes under omrøring i vandfasen. Tag derefter også denne skål af vandbadet. Fortsæt med at piske i cremen. Når halvlunken tilsættes under omrøring ekstraktfasen.

Fortsæt med at piske. Husk indimellem at skrabe ned fra kanterne, så alt bliver godt rørt sammen.

Cremen er hvis man laver portionen i den her mængde ret hurtigt rørt kold. Efter ca 10 minutter. Men fortsæt lidt tid indimellem med at piske i den, og vent med dufttilsætning til den er helt afkølet. Den gør sig efter min mening helt klart bedst ved at blive pisket kold med et håndpiskeris , da den bliver lidt tung i det hvis den blot røres. Til gengæld gør piskningen at portionen der reelt kun giver 400 ml, når det fyldes på krukker kommer til at fylde til ca 13-14 x 50 ml krukker hvis det fyldes på den type emballage. Den kan jo også fyldes på bløde flasker mm.

Når der under fedtfasen står enten vegetabilsk Stearin eller Spermacet som emulgator, så er det fordi begge laver samme type creme og emulgerer fint. Stearinen kan gøre, at cremen lige ser lidt hvid ud på huden når den smøres på, men smøres jo ud og ses så ikke. Medens Spermacetten efter min mening kan have en anelse lugt igennem af palmefedt og det gør at jeg kommer til at komme lidt ekstra duft i som regel.

Til slut tilsættes evt. duft. Husk ikke for meget til en ansigtscreme.

Kom på små rene krukker/ glas eller små flasker med pumper, feks disse, eller den her mere eksklusive.

Forslag:

Man kan evt. erstatte en trediedel af vandfasen med aloe gel, eller en af de forskellige blomstervande/ Hydrolater der fåes. Men højst en trediedel, da cremen ellers får for højt indhold af aktivstoffer, og huden kan reagere på det.

Tilsættes blomstervande får cremen en smule naturlig duft fra det, og man behøves ikke tilsætte æterisk eller essentiel duft.

Man kan selvfølgelig også lave en kombination, hvor hvis der f.eks tilsættes en tredidel Øko Rosenvand, så kan den duft der kommer fra Rosenvandet forstærkes med et par dråber af enten Rose ekstra eller Rosenknop duftolier.

Og det samme kan gøres med Jasminhydrolat og jasmin duftolie  eller Orangeblomsthydrolat og Neroli duftolie eller Neroli æterisk olie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *