Havtorne- ansigtscreme

Den her creme kan alt efter hudtyper varieres ved hvilke olier der bruges i fedtfasen. Kommer der f.eks Abrikos- ferken og lignende i, vil det give en mere let creme.

I slutfasen sammen med ekstraktet kan tilsættes evt. havtorneolie,- hindbærkerneolie,- jordbærolie og lignende koldpressede olier. (OBS: det er ikke dufte, men rigtige olier med virkestoffer) Duftene tilsættes tilsidst og kun dråbevis, hvor de andre f.eks havtorneolie,der lavede jeg sidst selv en portion= 600 gr creme, der fik 7 gr havtorneolie tilsat. Og så til allersidst ca 35 dråber havtornsduft olie.

Hvis man ikke er så meget til havtornens lidt friske/specielle duft, så foreslår jeg, at man ertstatter havtorneolien med koldpresset Øko acaiolie. Det giver også en creme, der istedetfor at blive meget orange fra havtornen, bliver helt hvid.  Og hvis man køber 50 ml af acai olien har man jo rigeligt til at fylde på en lille 10 ml roll on, og bruge som ren ansigtsolie når huden har brug for lige lidt mere eller blot om natten. Til en 10 ml roll onn af olien tilsæt helst ca 1 ml E-Vitamin acetat.

Opskriften til Dagcreme med Havtorn:

 
Fedtfase:                                                             Portionen giver til ca 600 gr.        O/ V -emulsion.
 
 
L-voks:                       45 gr
Spermacet veg:            18 gr
Sheabutter                   13 gr
Jojobaolie                     15 gr
Ferskenolie /tidselolie (eller et mix) 25 gr
Grapefrugtolie                5 gr
Vandfase: 
Demi.vand:                    456 gr
kaliumsorbat                   2 gr
Glycerin                         30 gr
Ekstraktfase:( koldtrøringsfase)
Valgfrit/ Hyben/Kamille/ Morgenfrue/Granatæble/Agurk o.andet.       30 gr
Havtorneolie koldtpresset                7 gr
E-vit.acetat                                 2-4 gr
Dufttilsætning alt efter hvilken olie der vælges.Nogle er ret svage i duften og kan tage lidt mere end andre.
Men tænk over,at det her er en ansigtscreme, og den derfor bør være svag i duften,så man ikke bliver træt af den/ får for meget.
Lidt af vandmængden,kan altid udskiftes med aloe gel saft, jeg ville tage max 100 gr fra af vandet og udskifte med aloe saft.
Og så altid tilsætte det i koldtrøringsfasen,sammen med extraktet.
Når begge faser er opvarmet i vandbad og alt er smeltet omkring de 60 grader,tages skålen med fedtfasen op,og hældes roligt under omrøring i vandfasen. Derefter er det blot,at røre cremen kold.
Kan sagtens piskes.Men med et håndpiskeris og ikke en elektrisk. Sviner for meget og er skidt for cremens emulgeringsevne.
 Når godt afkølet/lunken tilsættes lidt efter lidt koldtrøringsfasen.
Og tilsidst duft.
Jeg synes det er en god ide,at fylde den her type cremer på en frysepose og så over på en tom 500 eller 1 liter flaske,hvor de låg fra 500 ml flaskerne passer. Så kan den både opbevares på dem,og super let fyldes på krukker, og det kommer til at se meget pænere ud i krukkerne.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *