Vegetal Ecocert( Montanov 68)

30,00 DKK800,00 DKK

Inci: Cetearyl Alcohol and Cetearyl Glucoside

Udseende: Hvide små perler

Smeltepunkt: Opvarmes i fedtfasen til over 75 grader

Vegetal er af 100% vegetabilsk oprindelse. Den er udvundet af fedtalkoholerne fra kokosfedt eller palmekernefedt tilsammen med glykose fra enten majs, hvede eller yoka( = maniok planten). Den er ecocert godkendt.

Det er en emulgator til O/W emulsioner, hvor den opvarmes med den øvrige fedtfases ingredienser.

 

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Varekategorier: , ,

Beskrivelse

Vegetal gør det muligt at fremstille meget stabile cremer og lotions mm , som udover at de er meget bløde og letoptagelige, spredes meget let, uden at føles fedtende.

Cremer fremstillet med Vegetal som emulgator, giver produkter der har en flydende krystal struktur på huden og giver udvidet fugtoptagelighed i op til 5 timer, viser test af produkter med den i.

Denne struktur hjælper til at forbedre hudens barriere funktion og virker på den måde genopbyggende. Derudover hjælper dens fine struktur de øvrige aktive ingredienser i produktet, til at kunne blive optaget bedre af huden.

Vegetal er en ikke hudirriterende emulgator og ligeledes er den ikke porestoppende. Vigtigt i forhold til ikke at danne bumser og urenheder i huden.

Den tåles godt også af sensitiv hud, og er et godt valg til baby- og børneprodukter.

Den har en ret høj toleranceramme( ph 3-12) uden at miste viskositet.

Det betyder derfor også, at den ikke er specielt påvirkelig af de råvarer den sættes sammen med, og disses ph. F.eks kan nævnes, at aloe vera gel har en ret lav ph, og nogle emulgatorer kan reagere på det, ved at blive tyndere i konsistensen. Men det har ikke nogen betydning med Vegetal.
Det er en af de emulgatorer der ikke behøves en hjælpe emulgator. Når den anvendes med tungere fedtstoffer som f.eks sheabutter og lignende, får man alligevel et slutprodukt, der føles letoptageligt. Selv ret fede natcremer, men både fede olier og butters, får en ret let og blød følelse på huden , med den som emulgator.

Den kan dog også fint kombineres med andre emulgatorer, af de lette slags som f.eks Xanthan og Carraghen.

Vegetal tillader optagelighed af de aktive ingredienser i produktet i huden, over en længere periode, og dermed på en mere kontrolleret måde. Dette er godt på den måde, at huden ikke får en voldsom koncentration af aktivstoffer på meget kort tid, med risiko for reaktioner.

Fremgangsmåde: Der er nogle ting omkring brugen af Vegetal, det er vigtigt at være obs på, jeg vil skrive det i de opskrifter der bliver lagt ind, men skriver det lige her ved den også, da det er ret vigtigt for at få produkter der bliver vellykkede.

Vegetal opvarmes i fedtfasen med de øvrige ingredienser. Gerne i vandbad, da det efter min mening er lettest at styre. Vandfasen opvarmes for sig. Begge faser skal lige op over 75 %.

Når temperaturen er nået, hældes fedtfasen i vandfasen, og i denne proces bør vandfasen bibeholdes over varmen, så temperaturen holdes.

Nu bruges en stavblender, eller elektrisk piskeris i massen, for at emulgere de to faser. Dette sker på få minutter, hvis temperaturen er rigtig. Så dette er et vigtigt tidspunkt, at holde øje med processen. Når piskeriset eller blenderen løftes op, skal den blanding der løber fra det, se ud som en tynd sammenhængende creme. Hvis det ser grynet ud, eller ser ud som om det skiller, er det nødvendigt at fortsætte med at piske.

Når det er emulgeret, og ser sammenhængende ud, er det vigtigt at stoppe med at bruge piskeris eller stavblender. Og herefter røres koldt på cremen/lotionen med spatel eller ske.

Hvis man fortsætter piskningen, så vil det ødelægge den flydende krystal struktur som er vigtig for, at det færdige produkt får den behagelige følelse på huden og den effekt som beskrevet.

Under ca 40 grader, der kan tilsætte de virkestoffer man ønsker.

Indsatsmængde: mellem 3-6 %.   5% er det optimale.

 

Yderligere information

Antal gr/kg

, , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *