Tucumaolie ØKO

Bedømt som 5.00 ud af 5 baseret på 2 kundebedømmelser
(2 kundeanmeldelser)

25,00 DKK600,00 DKK

OBS: Tucumaolien er pt udsolgt fra fabrikken i Brasilien. I slut april er der ny høst af tucuma, og derefter bliver der produceret olie og butter igen. Så den er her nok først på et tidspunkt i maj.  

Inci: Astocaryum vulgare

Oprindelse: Brasilien

Udseende: mørk orange. Meget farvende.

Duft: Meget fin og behagelig frugtagtig duft.

Tucumaolien er koldpresset,- vildthøstet og økologisk.

Tucuma olien fremstilles fra frugten, og får derfor sin flotte røde farve, medens Tucuma butteren er fremstillet fra kernen, og derfor hvidlig.

Tucuma olien er efter min mening en af de bedste olier at bruge, hvis man ønsker høj koncentration af proVitamin A( Beta-caroten). Og så afgjort meget bedre end karotin olien, fra gulerødder, der for det første altid er opblandet i en eller anden basis olie, som man ikke kan blive fri for, fordi den er for koncentreret at sælge, så derfor blandes den som regel op i forholdet 1x 10. Altså 1 del karotin koncentrat og resten er så solsikkeolie,- Olivenolie eller andet. Er det den økologiske variant, er det den opblandede olier der er økologisk.

Derudover taler tallene for sig selv.

  • Beta Caroten indholdet i gulerødder er 6,6 milligram / 100 gr masse.
  • medens indholdet af Beta carotin i Tucuma frugten er 52 milligram /pr 100 gr frugtmasse.
    Derudover indeholder den ret meget :
  • Vitamin C
  • Omega 3,- 6 og 9.
    Den kan bruges til at behandle sol og alderdoms pletter på grund af højt indhold af melanin.

Det er ikke en olie der kan bruges alene, dertil farver den for meget. Men i små koncentrationer, med andre olier er den perfekt.

Den er meget velegnet at bruge sammen med den røde hindbærkerneolie, fordi den tilfører huden den høje koncentration af Provitamin A/beta carotin, der gør at huden tåler solens stråler bedre, og kombineret med hindbærkerneoliens beskyttelse, er det en rigtig god sol olie blanding.

Der er to typer af Tucuma planter i Amazonas. Den jeg har olien fra her, er den der hedder Tucuma-do-para. Det er den mest anvendte, også til fødevarer, da planten regenerer bedre og frugterne er mere velsmagende end fra den anden type, der hedder tucuma-do-amazonas( Astrocarym tucuma) .

Ryd

Yderligere information

Antal ml/liter

, , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *