Tamanuolie ØKO

58,00 DKK415,00 DKK

Inci: Calophyllum Inophyllum 

Oprindelse: Koldpresset olie, der udvindes af nødden fra Tamanu træets frugter. Denne olie kommer fra økologisk produktion. To gange om året blomstrer træet med  hvide blomster, der kommer en rund grøn frugt ud af.

Olien her kommer fra Madagaskar.

Udseende: Mørk grøn olie. Meget tykflydende. Fedtsyresammensætning lig Olivenolie og Jojobaolie, og står derfor ved kølige temperaturer og bliver meget fast. Men selv ved stuetemperatur, udskiller/samler den sig i ligesom små hvide fedtklumper. Det er helt normalt, og er ligesom ved andre olier af den type et kvalitets tegn på at den ikke er efterforarbejdet meget. Hvis den hele tiden selv ved kølige temperaturer er helt flydende, har den været efterbehandlet.

Duft: Lidt dyb nøddeagtig i både duft og smag.

Aktivstoffer: Højt indhold af A- og E-Vitaminer. Derudover indeholder den ret meget af flere forskellige af de gode Omega fedtsyrer.

OBS: Personer med nøddeallergi bør ikke bruge denne olie.

OBS: Den farver ikke så meget, som den umiddelbart kan se ud til. Men den farver grønt, og det bør man være OBS på. Brug den lidt forsigtigt efter indsmurt. Lad den blive helt optaget før du går i seng eller tager tøj på, da dens grønne farve kan være svær at vaske ud igen. 

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Tamanu olie anvendes i Polynesien som lidt et mirakel middel, til mange forskellige formål.

Den hjælper til at fugte og nære hudens celler i overfladen.  Det gør den meget velegnet til regenererende produkter, til efter sol produkter , f.eks efter forbrændinger.

Den siges at kunne mindske ar og strækmærker, så til produkter med E-Vitamin vil den også være velegnet.

Dersuden siges den, at være meget velegnet til behandling af acne og lignende urenheder, og kunne bekæmpe svamp,- inflamationer og virke mod psoreasis.

Så som sagt lidt af et vidundermiddel åbenbart.:)

Det er en olie der selvom den umiddelbart virker ret tung og tyk i konsistensen, så bliver den rent faktisk ret hurtigt optaget. Derfor er den velegnet til både de magre produkter til netop acnehud, og til hårprodukter blandt andet.

Den fungerer rigtig godt i blandinger med andre olier. Og i virkeligheden er det optimalt, at blande den med andre olier som basis, da den er meget farvende i sin rene udgave. Og ligeledes er opblanding med andre olier,- butter mm en god måde at forhindre at den står og ændrer konsistens.

Den kan også med fordel bruges til en whipped butter, hvor man får gjort fedtstofferne og olierne letoptagelige ved en hård piskning.

Whipped butter koldtrørt

Skal den bruges rent eller i miks med en anden olie, er det er en fordel at have den stående lunt, så den når den skal bruges er helt flydende.

Velegnet til: 

  • ansigtolie
  • scrub
  • hårprodukter
  • Ansigtscremer
  • serums
  • Kropscremer/lotion
  • Efter Solprodukter
  • acne
  • mm

Yderligere information

Antal ml/liter

, ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *