Shea buttter raffineret Øko

Bedømt som 5.00 ud af 5 baseret på 1 kundebedømmelse
(1 kundeanmeldelse)

35,00 DKK2.400,00 DKK

Hvis man ønsker at bestille 25kg så skriv en mail og den kan tages hjem i løbet af en uge.

Inci: Butyrospermum parkii butter

Oprindelse: Ghana. Udvindes af nødder fra Karitetræet.

Er både økologisk, og registreret fairtrade.

Udtrækningsmetode: Traditionelt håndpresset og raffineret. Denne butter er ikke hydrogenated.

Den rå Shea butter bliver raffineret med brugen af naturlig ler.Ved at gøre det på  den her ret milde måde, bevarer man bedst muligt de gode aktivstoffer i produkter. Så denne her raffinerings- og rensningsmetode er betydeligt bedre, i forhold til hårdt raffinerede produkter der raffineres på fabrikker.

Udseende: Hvid. Blød og glat konsistens. Meget svag duft af den rå sheanødde fedt. Går ikke ind og overdøver de andre råvarer i et produkt.

Smeltepunkt: ca 40 grader.

Opbevaring: Kan opbevares på køl, men ikke absolut nødvendigt så længe det blot opbevares ikke for varmt. Under 20-22 grader. Opbevar væk fra lys og i en fast bøtte. Ikke i en pose.  Det skal være ret varmt før den står og ændrer konsistens. Den har generelt en meget god holdbarhed.

Ryd

Beskrivelse

Denne shea butter er en økologisk men raffineret sheasmør. Jeg gør det i meget få tilfælde i, at have raffinerede produkter, men sheasmør er altså et af de få steder.

Duften af den rå shea butter kan være meget gennemtrængende i de produkter man kommer den i, og alternativt bruger man så ofte en noget større dosis af de essentielle eller æteriske olier, for ikke at have den her lidt tunge lugt til at blive hængende. Da jeg synes shea butter er et dejligt produkt, med nogle rigtig gode virkeområder til især de lidt mere fede cremer og lotions, så har jeg valgt at have den i den raffinerede version, så man ikke ender med at vælge den fra på grund af duften. Som jeg selv ville gøre mede den rå sheabutter.

Hvis man vil bruge sheabutteren til eksem- og psoreasdis hud problemer, bør man dog nok vælge den rå shea butter. Men der er lugten jo også et mindre ting i forhold til alternativet,der jo er de forskellige skrappe cremer med diverse hormonforstyrrende stoffer.

Sheabutter har et højt naturligt indhold af Kariten,- allantoin og A-og E-Vitamin.

Den har også et lille indhold af cinnamin syre, der gør at den har en lille naturlig solfaktor på ca 2.

Den er meget blødgørende på huden, og derfor meget velegnet til de lidt mere fede cremer og lotion. Og til produkter som læbepomader er den rigtig anvendelig.

Den har en rigtig god effekt mod forskellige eksem og psoriasis lidelser. Der er skrevet og forsket meget i hvorfor den virker positivt på disse lidelser, og forskere har fundet, at den i sin opbygning har ligheder med de præparater der ellers gives til behandling. De produkter kan ofte gøre huden meget tynd og porøs og ligeledes kan give hormonforstyrrelser af forskellig art. Her er sheabutter et rent naturprodukt, der for mange har haft den effekt, at den har gjort huden mere modstandsdygtig og påvirket hudsygdommene positivt.

I Afrika bruger lokalbefolkningen shea butteren til både madlavning og til at smøre sig ind i, for en flot lød og en smule solbeskyttelse.

Den bliver som oftest fremstillet og forarbejdet i mindre økologiske kollektiv brug.

Velegnet til/dosering: 

  • Ren krops butter/ massage: 100 %
  • Lotion og cremer: 2 – 20%
  • Balms: 5 – 90 %
  • Tilsætning til sæber: 5 – 20 %
  • Hår produkter: 1 – 5 %

Yderligere information

Antal gr/kg

, , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *