Perikonolie udtræk BIO

20,00 DKK485,00 DKK

Inci: Oleum Europea, Hypericum Perforatum

Oprindelse: Frankrig

Udseende: Rødlig. Ikke meget farvende.

Duft: Krydret og ret urtet duft.

Perikonolie er fremstillet som et macerat. Dvs at de tørrede Økologisk dyrkede Perikonblomster trækker i en Bio dynamisk olivenolie. Sies grundigt.

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Varekategorier: , , , ,

Beskrivelse

Perikon også kendt som johannesurt, er kendt i hele Europa som en vildtvoksende plante.

Den har været anvendt gennem århundreder til forskellige udtræk, som både snaps og i husapoteket.

Blomsterbladene er meget specielle, når man kigger tæt på dem. For umiddelbart ser de ud som om de er oversået med små prikker, men de små prikker er når man ser nærmere efter fyldte oliekirtler. Den æteriske olie der er i disse kirtler, indeholder et rødt farvestof,- Hypericin. Faktisk har det her specielle farvestof den effekt på både dyr og mennesker, at det gør huden overfølsom over for stærkt sollys. Så det er ikke lige den her olie der skal bruges i solprodukter.

Den har dog tiltrods for det været flittig brugt for dens medicinske egenskaber i husapoteket, da den skulle virke beroligende og astingerende.

Den har ofte igennem tiden været anvendt som middel mod forstuvninger,- gigt og reumatiske lidelser. Så i salver til disse formål er den meget velegnet.

Endvidere har Perikum stærke antiseptiske egenskaber.

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *