Mustardolie

25,00 DKK310,00 DKK

Inci: Sinapis alba
Oprindelse: Indien
Udtrækningsmetode: Koldpresset af sennepsfrø. Det kan være enten sorte sennepsfrø (Brassica nigra), eller brune(Brassica juncea), eller hvid sennep (Brassica hirta).

Udseende: Klar orange/gullig farve

Duft: Meget tydelig duft af sennepsfrøet. Ikke ubehagelig.

Koldpresset sennepsfrø olie, er meget cirkulations stimulerende. Derfor meget anvendelig til massage,- muskelprodukter. Både til før/opvarmning og til efter ved muskelsmerter.
Et virksomt råd ved maveproblemer/smerter, er at gnide lidt af olien på maven og massere blidt. Letter fordøjelses problemer.
Olien er især i Indien og mellemøsten en meget populær hårolie, og til indisk hoved massage behandling.
Olien indeholder både Vitamin A,- B og E. Den har et indhold på omkring 60% enkeltmættede fedtsyrer Fordelt på 42 % erucic syre og 12 % oliesyre. Den indeholder omkring 22% flerumættet fedt, heraf 6% Omega-3 alpha linolen syre og 15% Omega -6 linolen syre.Og den har ca 12% mættet fedt.

Fælles for alle olier af Brassica familien, inkluderet Canola/ rapskimolie, og Majroe, er at de har høj koncentration af Omega -3 fedtsyrer. Til sammenligning har f.eks sojabønne olie 6% Omega -3 men indeholder så til gengæld over 50% Omega-6, den fedtsyre der konkurrerer med Omega-3 funktionen.
Den eneste anden olie med samme fedtsyre fordeling er Rapskimolie, der heller ikke er meget anvendt i husholdningen.
Der er meget få andre almindelige kilder til plantebaseret Omega -3 fedtsyren i det hele taget.
Netop når Omeaga- 6 indtaget er holdt lavt, kan mennesket konvertere den plantebaserede Omega-3 til den type der findes i fisk,- eicosapentaenoic syre. En vigtig kilde for især Vegetarer.

Denne her mustard/sennepsfrø olie er kun til udvortes brug. Den har et meget højt indhold af Euric acid, der kan give voldsomme mavesmerter ved indtagelse.

Der kan fåes en økologisk med specielt lavt indhold af Euric syren. Men til en meget dyrere pris. Her er literprisen snarere tæt på 450-500 kr. Bare lige for at have det i baghovedet når man mange steder finder mustardolien til fødevarebrug til meget billige priser.

Forslag til hovedbundsbehandling med mustardolie:  

Kom lidt olie i en lille glasskål. Varm det op i vandbad til lunkent.

Smør derefter godt ind i hovedbunden. Masser den gerne godt ned i hovedbunden, da det er med til at stimulere blodcirkulationen.

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , ,

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *