Hindbærkerneolie Økologisk

50,00 DKK685,00 DKK

Inci: Rubus Idaeus
Oprindelse: Amerika
Udtrækningsmetode: Koldpresset fra økologisk dyrkning

Udseende: dyb gullig orange.

Duft: Fin frist lidt urtet i duften.

Koldpresset og uraffineret olie, fra økologisk dyrkning. Meget højt indhold af antioxydanter.
Olien indeholder 83% essentielle fedtsyrer, og har er meget højt indhold af de vigtige Omega 3 og Omega 6.Endvidere meget højt indhold af Vitamin E.

Ryd

Beskrivelse

Den er meget regenererende og rigtig hurtigt optaget. Det er en meget mager olie. Igen en af de olier der udmærker sig i alle luksusprodukterne til ansigtshuden. Serum,- ansigtsolier og koldrørte ansigtscremer.

Hindbærkerne olie formår at skabe en lipid barrierre, som yder huden optimal beskyttelse.
Indenfor den seneste tid, er der gjort studier, der har vist at olien har meget høj beskyttelses effekt mod de skadelige UV stråler. Den er derfor rigtig velegnet at anvende til alle typer dagcremer og solprodukter til at øge den beregnede beskyttelse fra de tilsatte solfaktorer.

Hindbærkerneoliens unikke komposition af Omega-3 og Omega- 6 fedtsyre, har i undersøgelser vist sig at kunne reducere effekten af oxidativ stress i huden.

Oxidativ stress, er kort fortalt iltning af cellerne. Og en af de største syndere i forhold til aldrings processen. Det er en forstyrrelse i balancen mellem de frie radikaler i kroppen/huden og antioxydanterne. For at imødegå den proces der uundgåeligt er støt stigende i krop/hud fra efter 30 års alderen, er det vigtigt med både tilførsel af gode olier både indvortes og udvortes. Og selvfølgelig alle de andre ting der giver et godt liv, med luft,- antistress,- osv..

Hindbærkerneolien er også rig på alpha linolen syre, der skulle yde gode anti flammatoriske og helende muligheder for huden.

Hindbærkerne olie er meget kendt for at være god til behandling af :

  • Hudforandringer
  • Eksem
  • Psoreasis
  • Og andre typer hud læsioner

Men derudover er hindbærolien også rigtig god til at skabe en lipid barriere der yder huden beskyttelse og fugt. Det gør den ideel til tør og træt hud, og ødelagt hud.

Hindbærkerneolie bruges også til oral pleje i tandpastaer, som en anti- microbial til beskyttelse mod gingivitis / en form for tandkødsbetændelse. ( der vil det nok være mere oplagt at vælge den økologiske hindbærkerneolie.)

Se også min opskrift på en meget lækker dagcreme med hindbærkerneolien, hvor hindbærkerneolien gør at den endelige solfaktor bliver en del højere end det beregnede faktortal:

Fugttilførende Ansigtscreme med solfaktor 8.

Den finder i stort omfang anvendelse istedetfor traditionelle solprodukter/filtre, da den menes at kunne beskytte huden ret effektivt, som et af de eneste naturlige produkter/råvarer.

Produkter som sheabutter og sesamolie indeholder også begge en naturlig solfaktor men kun omgang 4-6. Og her skulle hindbærkerneolien ligge betydeligt højere. Alt efter hvilke rapporter man finder, så varierer det mellem omkring 20 og helt op til 50.

Til små børn der er store nok til at løbe rundt i solen, hvor man vil have fuld sikkerhed og stadig med naturlige råvarer, kan tilsættes Sofitix der giver en solblokker effekt. 1o gr Sofitix bredbånd blandes koldt med 100 gr olie. Kan være blandede olier.

Det har taget lidt tid at få en økologisk hindbærkerne olie med i sortimentet, fordi det er lidt svært med kvaliteten af de olier der findes derude, og faktisk alle steder i Europa henter deres hindbærolie i enten Chile eller Portugal. Både den almindelige koldtpressede og den økologiske. De testere jeg har fået og nu set på,- duftet til og prøvet fra flere forskellige steder har været af meget forskellige kvalitet.Og absolut ikke specielt god kvalitet.

Men jeg har fundet en fabrik i Amerika, der kun gør det i produkter til både kosmetik og fødevarer af Organisk kvalitet, og hvor jeg synes kvaliteten er helt i top i forhold til hvad jeg ellers har testet.

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *