Havtorne kerne olie Biodynamisk

96,00 DKK1.390,00 DKK

Inci: Hippophae Rhamnoides
Plante del: Kerner fra Biodynamisk dyrkede bær.

Oprindelse: Tyskland
Udtrækningsmetode: Koldtpresset. Ubehandlet derefter.

Udseende og duft: Svag orange i farven. Ikke så frisk og skarp duft som Bio Havtornebær olien . Men stadig tydelig frugt duft.

Denne olie er fremstillet af kernerne, der er renset let. Da det dog uden at bruge skrappere metoder, er umuligt at rense al frugtkødet af kernen, vil olien lavet på kernerne altid have en anelse af den orange farve, der er karakteristisk for Havtornebær.  Men dog stadig lysere, da indholdet af Karotinider er klart lavere.

En helt klar Havtornekerneolie, vil tyde på der er foretaget en meget skrap rensning af kernerne, sandsynligvis med hjælp fra kemiske renseprodukter.

Flere fabrikanter gør det i, at lave mix olier, hvor de bruger både olie og bær sammen. Da der er ret forskellig fedtsyresammensætning i den olie der kommer fra henholdvis kerner og bær, bør man undersøge om det er tilfældet. Eller tjekke inci for at se hvilken type der er tale om.

 

Ryd

Beskrivelse

Havtorn er en busk med rigtig mange stikkere. På den vokser de små bløde stærkt orange bær. Farven er meget gennemtrængende. Når man selv skal kaste sig ud i at plukke den, gøres dette nemmest efter den første frost,eller efter at have puttet en gren i fryseren et døgns tid.

Forskere mener, at fortidens plante dyrkere plantede og dyrkede den, på grund af dens store næringsmæssige værdier og høje Vitamin indhold.

Havtorn vokser ofte vildt i sandede og strand områder.
Olien er en rig kilde til A-Vitamin( Naturligt Betacaroten, fra karotenoider), derudover indeholder havtorneolie følgende vitaminer og aktivstoffer:

Vitaminerne: A,- B1,- B2,- B6,-B12,- C,-E og K.

Og Alpha Linolen syre / Omega 3 fedtsyre.
Højt indhold af bioflavonoider og andre bioaktive indholdsstoffer.

Havtorn kerne olien har et betydeligt højere indhold af umættede fedtsyrer end olien fra bærret. I kombination med indholdet af Phytosteroler og Tochopheroler giver det en olie, der har en meget helende effekt på problem hud.

Olien bruges for sin antirynkeeffekt, cellefornyende effekt og for dens effekt på at heale hud, der har fået solskader eller hud der har svært ved at hele op fra sår og eksem.
Havtorne olie øger kroppens naturlige immmunsystem, og kan forebygge Vitamin A mangel.
Desuden har den en antibakteriel funktion, ved at forhindre vækst af stafylokokker og andre bakterier.
Den ses de senere år mere og mere anvendt i kosmetik produkter.
Blot ved en ret lille indsats af den træder den flotte orange farve fra det høje indhold af Beta caroten tydeligt igennem.

Dette vil selvfølgelig være tilfældet i mindre grad med olien fra kernerne, der ikke farver nær så meget som de to olier fra bærret. Olien fra kernerne kan faktisk bruges ren uden at farve ekstremt, medens det ikke er muligt med de to andre.

Den bør aldrig opvarmes, men altid tilsættes i koldtrøringsfasen.
Men det gælder generelt de her luksusolier, med de meget høje koncentrationer af aktivstoffer, at de bør behandles varsomt.

Meget velegnet til rigtig mange typer produkter. F.eks: 

  • Ansigtsolier
  • Serum typer
  • Ansigtscremer dag og nat
  • Acne produkter
  • Rense Produkter

 

Yderligere information

Vægt N/A
Antal ml/liter

, , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *