Candelilla voks

37,00 DKK590,00 DKK

Inci: Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax

Oprindelse: Candelillavoks udvindes af bladene fra en busk, der oprindelig stammer fra Mexico og visse steder i USA, som f.eks Texas. Den kaldes også Vortemælk.

Udseende:  gullig fine pastiller.

Fremstilling: Candellila voks er her blevet smeltet og derefter sprayet og nedkølet meget hurtigt med carbon, for at få det ønskede produkt.

Smeltepunkt: 68-73 grader

Candelilla voks anvendes ofte istedetfor bivoks, hvis man ønsker et Vegansk produkt.

Vær opmærksom på, at hvis du i en opskrift erstatter candelilla voksen med bivoksen, kan dette ikke gøres lige over i  vægt angivelse. Man skal bruge noget mindre end af bivoksen. Enten halvdelen, eller 2/3 dele. Lidt afhængigt af produkt, og ønsket slut produkt.

Candelilla voks har den fordel, at produkter med den i giver en fin voks overflade beskyttende effekt efter brug, der holder længe. Så rigtig god hvis man arbejder meget med vand eller skal desinficere hænderne mange gange i løbet af dagen, da man på den måde ikke får udtørret huden i dybden.

Candelilla voks er en af de voks typer, der har meget højt smeltepunkt. Nemlig 68-73 grader.

Dosering: 1 – 30%

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Varekategorier: , , ,

Beskrivelse

Der er flere produkter, hvor Candelilla voks med fordel kan anvendes.
Dens evner er f.eks:
  • Fortykker uden at lave en gel type.
  • Ændrer produktets viskositet.
  • Giver en overflade effekt, der yder beskyttelse for huden.
  • Den kan anvendes med de fleste andre både naturlige og syntetiske vokse og resins.
  • Den giver ekstraordinær filmdannelse muligheder.
  • Giver flot glans til læbepomader

Candelillavoksen danner en fin film på overfladen. Det gælder både de fødevarer, hvor den i opløst tilstand bliver sprøjtet på, som f.eks citrusfrugter. Den effekt den der giver, ved at bevare fugten og friskheden i frugten, det er den samme effekt man kan opnå for huden, ved at bruge den i et produkt. Samtidig giver den en glat overflade. Lidt vokset. Men det er ikke et produkt man bruger meget af i de forskellige produkter hvor man typisk vil anvende den.

Vær opmærksom på, at da den har et ret højt smeltepunkt, kan der gå nogen tid før det produkt den anvendes i er gennemstørknet. Er det meget varme omgivelser, produktet fremstilles i, kan der gå op til flere dage. Og så kan man med fordel få sat de færdige produkter køligt.

Velegnet til:

  • Salver
  • Balms
  • cremer og lotion af de mere fede typer, hvor der ønskes vandafvisende effekt
  • Læbepomader
  • Mascara
  • Lipgloss

Yderligere information

Vægt N/A
Antal gr/kg

, , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *