Guar mel Bio E-412

Inci: Gummi Cyanopsis, Cyanopsis tetragonoloba

Udseende: Fintmalet gulligt pulver. Kommer fra en Indisk bønne. Denne kvalitet kommer fra Bio dynamisk produktion

Indsatsmængde: fra omkring 2 %
Viskositet: 5000 cps
Finhedsgrad: 200 mesh
Ph: bredspektret ph stabil
Letopløselig let gulligt pulver, der kan lave geler, og stabilisere produkter.
Guarmel kan godt bruges alene til at fortykke vandbaserede produkter. Den kan også fint bruges i mindre % satser, i kombination med andre typer emulgatorer, til at fortykke og stabilisere et produkt.

Xanthan transparent E-415

Inci: Xanthan gum

Udseende: Fintmalet hvidt pulver. Kommer fra fermentation af sukker.

Indsatsmængde: 0,1-2%
Finhedsgrad: 200 mesh
Ph: 6 – 8
Letopløselig hvidt pulver, der kan tilføre en høj viskositet til et produkt.
Kan lave geler, men fungerer optimalt som gel- produkt/emulgator med enten Guar eller Carraghen.

Edelweiss ekstrakt Øko

Inci: Glycerin vegetal ,-Aqua ,- Leontopodium Alpinum Flower/Leaf Extract ( Eco) ,-Preservative potassium sorbate( 0,2-0,3%) ,- Preservative  Sodium benzoate( 0,2-0,3%)

Oprindelse: Koldvundet plante-ekstrakt fra Leontopodium alpinum, også kendt som sne blomst eller stjerneblomst. Ekstraktet kommer fra blade og blomster fra planter der dyrkes Økologisk i Schweiz.

Udseende: Brunlig.

Duft: Meget frisk duft.

Anbefalet dosering: 0,5-5 %

Ph-værdi: 4,5 til 5,5

Velegnet til: 

  • Skintonic
  • Aftershave
  • Serum
  • Øjenprodukter
  • Ansigtscremer
  • mm

Blå Klokkeblomst duftolie

Inci: Parfum

Meget fin blomster duft. Mild og let.

Velegnet til shampo,- cremer,- scrub ,- sæber og alt andet hjemmefremstillet naturkosmetik.

Ligeledes velegnet til duftlamper og til fremstilling af lys og duftvoks.

Dagcreme med solfaktor 8 Tester

Dagcreme med solfaktor 8 -vareprøve ( ordre på mindst 200 kr)

Denne Vareprøve kan vælges ved køb for mindst 200 kr

Meget letoptagelig fugttilførende ansigtscreme, der er tilsat nogle af de meste hudvenlige solfiltre, i en faktor på 8. Dertil kommer at cremen er tilsat ret meget af den Økologiske  koldtpressede hindbærkerneolie, som i sig selv har en ret høj beskyttelsesfaktor. Så faktor 8 er udelukkende det der kan beregnes med faktor indsatsen, men den reelle lysbeskyttelsesfaktor vil ligge højere på grund af hindbærkerneolien.

En del kunder er er glade for at bruge den året rundt. Det kan der være god fornuft i, med den stigende skarphed solen går igennem ozonlaget med året rundt. Måske ikke lige i den hårde frost og lignende, da det er en meget fugttilførende creme, der har en del både aloe vera gel og ekstrakt og vand i, og derfor dejligt hurtigt bliver optaget af huden. Men nok er bedst når det ikke er frost.

Testeren kommer i en 10 ml krukke.

Jeg har til cremen tilsat den meget dejlige duft rabarber  og hibiscus, som er utrolig frisk og lidt sommerlig:)

Opskriften på cremen ligger på websiden her:

Fugttilførende Ansigtscreme med solfaktor 8.

Blommeolie Øko

Blommeolie Øko

Inci: Prunus Domestica.

Oprindelse: Frankrig

Udtrækningsmetode: Koldtpresning af økologiske frugt kerner.

Udseende: Gul gylden dyb farve.

Duft: De første noter er en behagelig og fin svag note af marcipan. Men derefter når den sidder i huden, kan man fint fornemme lang tid efter, en tydelig frugtnote, af modne blå blommer. Duften går fint igennem når olien bruges alene. Men ikke ved små indsatser med andre produkter med egne markante dufte.

Blommeolie er en ret hurtig optagelig olie. Den er velegnet både til ansigtsprodukter, såvel som til ren kropsolie.

Den bliver optaget betydeligt hurtigere i huden, end en olie som f.eks mandelolie, og har i sig selv en betydeligt behageligere duft. Så hvis man ønsker en god kropsolie, uden dufttilsætning, er den et godt alternativ.

 

Valmuefrøolie Øko

Inci: Papaver somniferum seed oil

Oprindelse: Europa

Udtrækningsmetode: Koldtpressning af Økologisk dyrkede blå valmuefrø, fra den tørrede kapsel.

Udseende: Klar lys gylden

Duft: Svag men tydelig duft og smag af birkes.

 

Havtornefrugt olie

Havtorne bær olie

Inci: Hippophae Rhamnoides
Plante del: Dyrkede bær.

Oprindelse: Europa
Udtrækningsmetode: Udvundet ved koldtpresning af bærrene.

Denne olie er fremstillet af det kødfulde bær.

Udseende og duft: Stærk orange farve, tykflydende . Ikke så frisk stærk duft som den Bio dynamisk Havtornebærolie. Derfor mere velegnet til produkter hvor man ikke ønsker at duften nødvendigvis går meget igennem, som med den Bio. Men stadig gerne vil have olien for dens mange gode indholds/ og aktivstoffer.

Flere fabrikanter gør det i, at lave mix olier, hvor de bruger både olie og bær sammen. Da der er ret forskellig fedtsyresammensætning i den olie der kommer fra henholdvis kerner og bær, bør man undersøge om det er tilfældet. Eller tjekke inci for at se hvilken type der er tale om.

Perikonolie macerat

Perikonolie udtræk BIO

Inci: Oleum Europea, Hypericum Perforatum

Oprindelse: Frankrig

Udseende: Rødlig. Ikke meget farvende.

Duft: Krydret og ret urtet duft.

Perikonolie er fremstillet som et macerat. Dvs at de tørrede Økologisk dyrkede Perikonblomster trækker i en Bio dynamisk olivenolie. Sies grundigt.