Lys, div.info

Maria som har arbejdet hos mig i firmaet siden Marts, fik for en uges tid siden en kasse med hjem, med en masse forskellige ting og sager til lyse støbning.

Jeg tænkte, at det var bedst at hun fik testet af, med de åbne øjne for al det jeg nok ikke lige ville tænke over, da hun ikke før har lavet lys.

Maria har efter at have leget med to af vokstyperne og lysfarver og forskellige størrelser beholdere, lavet det her indlæg, som jeg håber kan blive til gavn for alle andre nybegyndere udi lysfremstilling.

God fornøjelse:)

Forleden kastede jeg mig ud i et nyt projekt nemlig kunsten at lave sine egne lys:)

Jeg lavede lys af 2 forskellige typer soja voks, Øko mix og Soja voks i flager. Herunder lidt bemærkninger til processen med de 2 forskellige voks typer.

Soja voks Øko mix:

Under smeltningen klumper voksen lidt sammen og det tager lidt tid før alle klumperne er smeltet men når den først er klar er den super nem at arbejde med. Den størkner forholdsvis hurtigt og det var meget nemt at få vægen til at blive stående midt i lyset. Det eneste minus er at det kræver 2-3 opfyldninger for at få overfladen glat og pæn da den falder sammen på midten når den størkner. Den er på billedet lavet i farverne Light Gold og Evergreen. Den er desuden også lavet i en lille støbeform som kan bruges til duft lamper. Den anbefalede maks duft tilsætning er 8 %, men i virkeligheden er det for meget da jeg synes at resultatet med 4 % er meget passende.

Soja voks i flager:

Denne voks smelter nemmere og er mere tyndtflydende end Øko mix. Fordi den er så tyndtflydende var jeg nødt til at køle den ned til den fik en mere tyk konsistens inden jeg hældte den på glas da den ellers “smelter” vægen og gør det meget svært at få den til at blive i midten af glasset. Det gjorde jeg på den måde, at jeg satte lyset ned i et koldt vandbad for at få vægen til at sidde fast men trods det, var jeg stadig nødt til at holde vægen i forholdsvis lang tid inden den sad der. Men på den positive side kræver den voks kun en enkelt opfyldning inden overfladen var meget blank og flot. Den er på billederne lavet i farverne Lys Rød og Lilla. Den er også lavet i en lille støbeform som kan bruges til duft lamper, hvilket den er meget velegnet til da den er så tyndtflydende. Egentlig lettere at dosere i netop den type meget små forme, end øko mixen. Den anbefalede maks duft tilsætning er 8 %, men i virkeligheden er det for meget da jeg synes at resultatet med 4 % er meget passende.

Generelt for begge typer:

Generelt for begge typer voks er selvfølgelig at man skal finde de rigtige væger der passer til glassene da det er afgørende for at lysende brænder på den korrekte måde. Der findes en tabel når du går ind på de forskellige væger på min side. Det er diameteren på glassene man går udfra.

En rigtig god metode, til at holde på vægerne, indtil voksen størkner op, er to pinde i træ, eller små strikkepinde mm. Vælg nogle der er store nok til at kunne ligge ud over siderne på de glas/beholdere man vil bruge at støbe lys i.

Sæt elastikker i begge ender om de valgte pinde, så de holdes stramt sammen. På den måde er det nu muligt at sætte sin væge i klemme, så den står stabilt i beholderen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *