Fugttilførende Ansigtscreme med solfaktor 8.

Ansigtscreme med solfaktor 8 

Læs opskriften igennem før du starter.

Portion til ca 200 ml.

Fase I:

2 gr jojobaolie Øko

2 gr koldpresset ufiltreret hybenkerneolie/ rød

4 gr sesamolie Øko

10 gr Parsol MCX ( 12 gr Parsol MCX)

3 gr Parsol 1789 ( 3 gr Parsol 1789)

Olie og de to solfaktorer afvejes i en lille skål/ og kommes i vandbad. Opvarmes til over 70 grader.

Dette er for at opnå at solfaktorerne kan fordeles jævnt i produktet.

Fase II:

145 gr demineraliseret vand

0,5 gr kaliumsorbat

3,5 gr cremlet

Afmål vandet og kaliumsorbaten,så denne kan opløses deri.

OBS: Det er meget vigtigt, at kaliumsorbat er opløst helt I vandet, før at cremlet tilsættes, da cremen ellers

risikerer at ende med at blive meget tynd.

Medens der nu piskes drysses den afmålte cremlet mængde I lidt efter lidt. Stå med en dejskraber og et elektrisk piskeris og arbejd massen meget godt igennem, til du kan se i den klare faste gel du får, at der ikke er nogen hvide klatter tilbage.  

Fase III:

8 gr ekstrakt ( valgfrit) Evt. Hindbærekstrakt.

30 gr aloe vera gel juice

6 gr hindbærkerne olie. Koldpresset. Fåes også i økologisk.

2 gr vandopløselig hvedekimsolie

4 gr vandopløselig gulerodsolie.

0,5 – 1 gr gr E-Vitamin acetat..

Så når nu fase I er opvarmet og taget af varmen, og har stået og fået lov at køle af til lunken, så kan processen fortsættes..

Fase III skal afmåles, førend man starter med at røre fase II sammen, således at alt står parat.

Når fase II er blandet og pulveret er helt opløst( ingen hvide klumper overhovedet) , så fortsæt med at

Piske, medens den lune fase I tilsættes, og derefter den sammenblandede fase III.

Tilsidst tilsættes nogle dråber æterisk eller essentiel olie efter eget valg.

Forslag:

Kom den færdige creme i en frysepose og lav en lille hul i spidsen, så er den betydeligt lettere at fylde på krukker.

Der er nogle ret små mængder af nogle af råvarerne, fordi det her er en ret lille portion. Den er let at gange op til lidt større portion.

Hvis du laver en lille portion, er det meget vigtigt at cremlet bliver afvejet meget præcist. Hellere for lidt end for meget. Kommer der for meget i cremen, vil den færdige creme have en tendens til at kunne “nulres” af huden. Kommer der korrekt mængde i, bliver cremen optaget straks og huden får glæde af aktivstofferne i den. Og den føles let kølende og blød på huden.

Hvis du vælger at bruge hindbærkerneolien til cremen, vil faktoren blive en del højere. Hindbærkerneolie skulle indeholde nogle virkestoffer der gør at den skulle fungere som faktisk en solblokker. Men der er ikke tal at finde til en beregning, så derfor kan jeg kun angive den 100% sikre beregning fra solfiltrene. 

I 1994 markedsførte jeg et helt nyt koncept indenfor cremerøring, nemlig koldtrøringscremer.

Det gjorde det muligt at lave meget lette og fugttilførende cremer. Med højt indhold af fugt, fra gode

ekstrakttilsætninger.

Den nye cremlet, er en konserveringsfri emulgator, der er baseret på sukker kemi.

Den bør opbevarer meget tørt, da den er ekstremt vandsugende. Det er den evne, der gør den til en

suveræn emulgator./binder.

Samtidig er den meget hurtigt opløselig, og forsvinder hurtigt på både hud/krop og I miljøet og efterlader

ingen rester. Så den er altså også super miljøvenlig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *